JUL-REA: 20% rabatt på hela sortimentet med koden jul2023

Läggs in kod i kassan Gäller t.o.m 23/12 Så långt lagret räcker Kan ej kombineras med andra rabattkoder

Tips för att undvika urinvägsinfektion efter sex

För kvinnor och människor med vaginor är det lätt hänt att bakterier kommer in i urinröret under sexuella aktiviteter. Vilket är enormt störigt och frustrerande. Vi vill att du ska kunna njuta av sex utan fysiska komplikationer, så här kommer våra bästa tips för att undvika urinvägsinfektion efter sex!

Den osexiga delen av sex. Som man inte ser i de heta sexscenerna i filmerna eller p-rullen. Delen som handlar om intim hälsa och könssjukdomar.

1. Kissa direkt efter sex

Detta vet du förhoppningsvis redan, men att kissa direkt efter sex är det bästa sättet för att undvika urinvägsinfektion. Även om du inte har haft penetrerande sex. Om din partner har haft smutsiga fingrar eller använt saliv för att få extra glid till fingrarna kan det göra att bakterier kommer in i urinröret.

Om du är kille så är det alltid bra att påminna din flickvän att kissa efter sex. Även om det kan vara mysigt at ligga kvar och gosa. Ni kan gosa till det efter kissandet istället!

Inte kissig efter sex? Drick vatten, te, juice och lyssna på ljudet av droppande vatten tills du blir kissignödig.

Att kissa är bästa sättet att undvika urinvägsinfektion efter sex

2. Ta en fiffi-dusch

Efter kissandet är det bra att ta en snabb dusch där du sköljer av vulvan med vatten. Då du sköljer av alla kroppsvätskor som kan ha fastnat i alla små hål och veck som finns där det inte bildas bakterier.

Om det låter tråkigt kan du alltid bjud in partnern i duschen så ni får duscha av varandra. Sexigt OCH fiffin blir ren!

Duscha tillsammans efter sex

3. Tvätta dina sexleksaker

Är favoritvibratorn igång igen? Grymt! Tänk på att tvätta den mellan användningarna bara, även fast det bara är du som använder den. Om kroppsvätskor och dyl får stanna på vibratorn och ligga och gro i en låda är det inte så nice att köra runt den i ditt känsliga kön.

Olika sexleksaker tvättas bäst på olika sätt, beroende på vilket material de är i och om de har batterier i sig. För vissa leksaker funkar diskmaskinen, och vissa behöver tvättas försiktigt i vasken. Kolla instruktionerna till dina leksaker och se till att du tvättar den på rätt sätt så den inte skadas eller går i sönder av vattnet.

Får du urinvägsinfektion ofta?

Då kan det vara tecken på en könssjukdom. Både mykoplasma och klamydia kan ge problem när du kissar, så testa dig för båda. Mykoplasma är en vanlig sjukdom som inte alltid ger symptom hos män, men den kan ändå smitta via sex.

Om du får återkommande urinvägsinfektioner, eller din urinvägsinfektion inte blir bättre av sig själv så är det bäst att uppsöka vård så du kan få eventuell behandling.