Bondage för den erfarna – Avancerade bondage tekniker

Om du gillar bundna händer och fötter, men vill lära dig ännu mer – då är denna artikel för dig. Här fördjupar vi oss i några mer avancerade bondage tekniker och ger förslag på hur du kan addera lite extra krydda till knutarna. 

När det kommer till avancerade tekniker är det extra viktigt att du vet vad du gör, och har god kommunikation med din partner så båda är bekväma och ingen skadas. Om det är första gången du ska testa en avancerad knut, gör det till en utforskande upplevelse som du gör tillsammans med din partner. Försök inte att agera som ett proffs om du inte är det.

Lär dig avancerade knutar inom bondage

Inom bondage finns det flera avancerade knutar och tekniker som kan användas för att skapa olika bindningar och positioner. Att vara, eller se sin partner vara låst, fastbunden i en position där du antingen ger eller får full makt över kroppen är otroligt sensuellt och erotiskt. Det flätade repet omfamnar kroppens kurvor och de vackra knutarna låser kroppen i en fixerad position.

Här är några exempel på avancerade knutar inom bondage:

Hogtie

Hogtie är en populär position inom bondage som innebär att man binder samman händer och fötter på den bundna personen på ryggen. Du kan göra en hogtie på flera olika sätt, men en vanlig metod är att använda en kombination av rep eller bojor för att binda händerna och fötterna tillsammans. Det är viktigt att vara försiktig med denna position och att kontrollera att den bundna personen är bekväm och att andningen inte påverkas.

En version av hogtie

Crotch rope

En crotch rope är en bindning där repet löper mellan benen och över könsområdet på den bundna personen. Samtidigt som det stimulerar genom att trycka mot de känsliga delarna, ger det också en erotisk känsla och en extra dimension till bondage-upplevelsen. Det är viktigt att vara försiktig med trycket så inte blodtillförseln täpps till. Testa så du kan få in ett par fingrar under repet och kommunicera med den bundna personen för att se till att det inte orsakar skada eller obehag.

Lotus tie

Lotus tie är en knutteknik som används för att binda benen i en sittande position med korsade fötter. Detta skapar en stark och stabil position samtidigt som det är en vacker pose. Även här är det viktigt att se till att den bundna personen inte upplever obehag eller domningskänslor i fötterna.

Shibari

Shibari betyder bindning på japanska, och är en traditionell japansk form av bondage som involverar komplexa knutar och tekniker för att skapa vackra mönster på den bundna personen. Det är viktigt att ha rätt kunskap och erfarenhet för att utföra Shibari på ett säkert sätt, och det rekommenderas att man tar kurser eller workshops för att lära sig teknikerna ordentligt.

Karada

Karada betyder kropp, eller kroppshölje, på japanska och är en japansk knutteknik som används för att skapa ett vackert mönster runt kroppen. Denna teknik kräver kunskap om olika knutar och hur de kan kombineras för att skapa önskad effekt. Karada kan användas för att binda in överkroppen eller hela kroppen och kan vara både visuellt tilltalande och funktionellt.

Skillnaden mellan shibari och karada

Som ni kanske märkte på beskrivningarna låter shibari och karada nästan likadana. Termerna används ofta synonymt, men det är några skillnader mellan dem. Shibari är den övergripande termen som omfattar den bredare praktiken av japansk bondage. Medan karada är en specifik teknik inom shibari som fokuserar på att skapa estetiskt tilltalande mönster runt kroppen. 

Dessa är bara några exempel på avancerade knutar inom bondage. Det är viktigt att komma ihåg att lära sig och utföra dessa knutar på ett säkert sätt kräver kunskap, övning och erfarenhet. Om du vill bli riktigt bra på bondage är det bäst att söka utbildning och råd från experter, eller att delta i workshops och kurser för att lära sig mer om avancerade bondage-tekniker.

Det finns massvis med bra inspiration och kunskap om olika knutar på youtube. Vi kan tipsa om Rory’s Brainworks som har många bra videos på olika knutar och tekniker frö att skapa olika mönster.

 • 79.00 kr inkl. moms

  5 meter långt BDSM rope för shibari bondage Ha fängslande sex med detta Japanska dubbelflätade BDSM rope för bondage. Repet är mjukt mot huden, och dess dubbelflätade design gör det fantastiskt tåligt och motståndskraftigt – perfekt!   Detta 5 meter långa rep har många spännande användningsområden. Testa på shibari bondage,…

  Välj alternativ
 • bdsm rep
  79.00 kr inkl. moms

  5 meter långt BDSM rep för shibari bondage Ha fängslande sex med detta Japanska dubbelflätade BDSM rep för bondage. Repet är mjukt mot huden, och dess dubbelflätade design gör det fantastiskt tåligt och motståndskraftigt. Du eller din partner drömmer kanske om att uppleva lite extra kryddade sexlekar, och då kan…

  Välj alternativ
 • 95.00 kr inkl. moms

  Bjud in din partner till ett sexigt knytkalas med detta BDSM rep Ha fängslande sex med detta Japanska dubbelflätade rep för BDSM bondage. Repet är mjukt mot huden, och dess dubbelflätade design gör det fantastiskt tåligt och motståndskraftigt.  Detta 10 meter långa rep har många spännande användningsområden. Testa på shibari…

  Välj alternativ
 • 95.00 kr inkl. moms

  Bjud in din partner till ett sexigt knytkalas – shibari bondage Ha fängslande sex med detta Japanska dubbelflätade rep för bondage. Repet är mjukt mot huden, och dess dubbelflätade design gör det fantastiskt tåligt och motståndskraftigt.  Detta 10 meter långa rep har många spännande användningsområden. Testa på shibari bondage, eller…

  Välj alternativ

Olika sätt att krydda till ert bondage play

Bondage är kul i sig, men det går ju att krydda till det ännu mer..

Suspension

Suspension är tekniken där den bundna personen lyfts upp från marken med hjälp av rep, eller annat material. Men som du nog förstår är detta en väldigt avancerad teknik som kräver mycket erfarenhet och kunskap om bondage. Här är det viktigt att ha rätt utrustning och att göra det på ett säkert sätt för att undvika skador. Men när det görs på rätt sätt är det en otroligt spännande upplevelse att ena partnern är både tyngdlös och maktlös. Något som kan ge er båda intensiva och erotiska upplevelser. 

Tidsbegränsad bondage

Lek med tiden, precis som Christopher Nolan. Eller inte riktigt så kanske, men genom att använda en timer för att begränsa tiden som den ena partnern är bunden kan man skapa en känsla av kontroll och dominans. Vilket som kan vara mycket tillfredsställande för både den bundna personen och den som binder.

Rollspel

Att inkludera rollspel i bondage kan vara en rolig och spännande twist på praktiken. Här kan ni spela ut era vildaste fantasier. Ett vanligt rollspel att kombinera med bondage är de som involverar dominans och underkastelse. Visst är det otroligt hur lite rep och fantasi kan ge en så intensiv och erotisk upplevelse?!

Kombinera bondage med andra sexleksaker

Att kombinera bondage med andra sexleksaker, såsom piskor eller handbojor, kan vara en annan spännande variation till bindandet. Att kittla partnern med en flogger eller spanka med en padel kan hjälpa till att intensifiera upplevelsen och skapa en mer varierad och tillfredsställande upplevelse.

 • 69.00 kr inkl. moms

  Bjällerklang har aldrig varit så sexigt som med dessa lila bröstklämmor Svinga på brösten och hör de söta bjällrorna klinga! Att stimulera bröstvårtorna under sexet är något många finner otroligt skönt och upphetsande. Att göra det med ett par snygga bröstklämmor med lila bjällror gör inte saken sämre! Hör hur…

  Välj alternativ
 • 119.00 kr inkl. moms

  Glöm “se men inte röra”. Med denna ögonbindel blir du rörd utan att se Använd en ögonbindel under sexet och låt intrycken från dina andra sinnen förstärkas. Känn din partners andetag mot din hy, känn hur fingertopparna smeker lätt över din kropp och hur smekningarna övergår till ett fasta grepp…

  Välj alternativ
 • -26% Rabatt
  Det ursprungliga priset var: 129.00 kr.Det nuvarande priset är: 95.00 kr. inkl. moms

  Sexiga fluffiga handbojor för stygga partners Ett par fluffiga handklovar är perfekta för sexiga lekar i sänghalmen. Spänn fast din partner i sänggaveln eller i sängens ben och lek loss.Testa roliga rollspel, BDSM, hitta nya sköna positioner när din partners rörlighet är begränsad… möjligheterna är många med dessa handbojor!  …

  Välj alternativ
 • -26% Rabatt
  Det ursprungliga priset var: 129.00 kr.Det nuvarande priset är: 95.00 kr. inkl. moms

  Sexiga fluffiga handbojor med päls för stygga partners Ett par fluffiga handbojor med päls är perfekta för sexiga lekar i sänghalmen. Den mjuka fuskpälsen ger ett sexigt intryck samtidigt som den är mjuk mot huden. Spänn fast din partner i sänggaveln eller i sängens ben och lek loss.Testa roliga rollspel,…

  Välj alternativ

Den heliga grunden i bondage – Samtycke

Ni som är erfarna vet förstås det här redan, men det skadar aldrig att påminnas. Utan samtycke och respekt mellan parterna så blir bondage ingen njutbar upplevelse, och det förtjänar inte att kallas bondage. Samtycke, öppen och ärlig kommunikation med gränssättning är grunden hela grunden i erotisk bondage. 

Borde vi lägga till några fler tekniker? 

Några av er som läser kanske sitter på fler juicy bondage tekniker och lekar. Har ni tekniker och saker ni vill dela med er av? Skriv in till oss på kontakt@samuraja.se så ser vi till att få ut informationen till världen (eller våra läsare iallafall).