Börja utforska bondage – Tips för nybörjare

Nu är inte en bra tid att binda räntan, men det är inte för sent att lära sig binda sin partner! Att binda, eller bli bunden, att ha eller ge kontroll, är en otroligt spännande och uppfyllande känsla. Men det kan också vara överväldigande för nybörjare om man inte har koll på var man ska börja. Så därför skrev vi detta inlägg med några tips och råd för att hjälpa dig komma igång med bondage som nybörjare.

Kommunikation och respekt är nyckeln

Först och främst är det viktigt att ha en öppen och ärlig kommunikation med din partner om vad du vill utforska och vad som känns bekvämt för er båda, innan ni börjar! Det är viktigt att ni har ett klart samtycke och att ni har fastställt gränser och har ett safeword för att avbryta eller sakta ner aktiviteten om det skulle behövas.

Även under tiden ni är igång är det är viktigt att alltid ta hänsyn till den bundna personens känslor och behov. Kommunikation är viktig för att förstå hur den bundna personen känner och om det finns några obehag eller smärta. Det är ju meningen att det ska vara härligt och spännande för er båda. Se också till att inte binda för hårt eller för länge. Se även till att den bundna personen har möjlighet att röra sig eller ta pauser när det behövs.

Utan respekt och gränser, inget bondage-play!

Enkla tekniker och rätt typ av rep

Som nybörjare är det bäst att börja med enklare tekniker för att lära sig grunderna, och inte dyka in direkt på hogties och pretzels. Vi går igenom några enkla tekniker att börja med längre ner i inlägget. Det är också viktigt att använda rätt material för bondage, såsom speciella rep eller handbojor som är utformade för bondage. Det är mycket säkrare att använda än improviserade föremål. Dock funkar en halsduk, scarf eller slips bra till enklare knutar.

På Samuraja har vi rep i olika längder till bra priser! 👇🏼

 • 79.00 kr inkl. moms

  5 meter långt BDSM rope för shibari bondage Ha fängslande sex med detta Japanska dubbelflätade BDSM rope för bondage. Repet är mjukt mot huden, och dess dubbelflätade design gör det fantastiskt tåligt och motståndskraftigt – perfekt!   Detta 5 meter långa rep har många spännande användningsområden. Testa på shibari bondage,…

  Välj alternativ
 • bdsm rep
  79.00 kr inkl. moms

  5 meter långt BDSM rep för shibari bondage Ha fängslande sex med detta Japanska dubbelflätade BDSM rep för bondage. Repet är mjukt mot huden, och dess dubbelflätade design gör det fantastiskt tåligt och motståndskraftigt. Du eller din partner drömmer kanske om att uppleva lite extra kryddade sexlekar, och då kan…

  Välj alternativ
 • 95.00 kr inkl. moms

  Bjud in din partner till ett sexigt knytkalas med detta BDSM rep Ha fängslande sex med detta Japanska dubbelflätade rep för BDSM bondage. Repet är mjukt mot huden, och dess dubbelflätade design gör det fantastiskt tåligt och motståndskraftigt.  Detta 10 meter långa rep har många spännande användningsområden. Testa på shibari…

  Välj alternativ
 • 95.00 kr inkl. moms

  Bjud in din partner till ett sexigt knytkalas – shibari bondage Ha fängslande sex med detta Japanska dubbelflätade rep för bondage. Repet är mjukt mot huden, och dess dubbelflätade design gör det fantastiskt tåligt och motståndskraftigt.  Detta 10 meter långa rep har många spännande användningsområden. Testa på shibari bondage, eller…

  Välj alternativ

Bind på rätt sätt

Att lära sig att knyta rep på rätt sätt är viktigt för att undvika skador och obehag. Det är viktigt att det inte knyts för hårt så att blodtillförseln stoppas, tänk på att du alltid ska kunna få in 2 fingrar under repet när du binder.

Det finns många olika knutar och tekniker som kan användas för bondage, såsom enkla handfängsel, benfängsel eller kroppsinsvepningar. Du kan hitta mängder av bra instruktionsvideor och guider online, som kan hjälpa dig att lära dig knutar och tekniker. Youtube is your friend!

Läs även: BDSM Guide för nybörjare

Exempel på sätt att binda med rep

Här är några exempel på olika sätt att binda med rep som är lämpliga för bondage nybörjare:

Handfängsel En enkel teknik är att binda händerna tillsammans med ett mjukt rep eller ett par handbojor. Detta kan vara en bra introduktion till bondage och kan öka känslan av intimitet och närhet.

Benfängsel Att binda benen tillsammans kan också vara en enkel teknik att utforska. Du kan använda ett mjukt rep för att binda benen tillsammans vid anklarna eller knäna.

Och när ni har blivit mer erfarna kan ni även utforska:

En kroppsinsvepning är en lite mer avancerad teknik som innebär att man virar rep runt hela kroppen på den bundna personen. Detta kan vara en intensiv och intim upplevelse, men det kräver mer erfarenhet och kunskap om knutar och tekniker.

Shibari är en traditionell japansk form av bondage som har blivit populär i västvärlden. Det är en avancerad teknik som involverar många olika knutar och tekniker för att skapa vackra och komplexa mönster med rep på den bundna personen. Det är viktigt att ha rätt kunskap och erfarenhet för att utföra Shibari på ett säkert sätt.

Att inkludera rep i sexet är både spännande och sexigt!

Så, vad är viktigast att tänka på när man gör bondage som nybörjare?

Det är viktigt att ta det försiktigt försiktig för att undvika skador och obehag och använda rätt material anpassade för bondage. Ha en öppen och ärlig kommunikation med din partner, och alltid ta hänsyn till den bundna personens känslor och behov. Som nybörjare kan man börja med enkla tekniker, såsom handfängsel och benfängsel, och sedan gradvis utforska mer avancerade tekniker som kroppsinsvepning och Shibari allt eftersom ni blir mer erfarna och bekväma.